Web Analytics Made Easy - Statcounter

ملکی با اشاره به اهمیت طرح واقعه غدیر در ایام مختلف سال در رسانه ملی، گفت: نباید این واقعه را محدود به زمان خاصی در سطح صدا وسیما کنیم بلکه باید در قالب‌های متنوع آن را عرضه و در جامعه تبدیل به گفتمان غالب کنیم.

«ندا ملکی» در گفت وگو با خبرنگار گروه مهدویت و غدیر خبرگزاری شبستان، در مورد اهمیت تبیین ابعاد مختلف واقعه غدیر در رسانه ملی، اظهار کرد: اساسا تببین غدیر یک وظیفه همگانی برای نهادهای فرهنگی است بنابراین این مساله باید به لحاظ تاریخی، سیاسی و اجتماعی بررسی شود، اما طرح آن در رسانه‌ متفاوت از سایر ارگان‌ها است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

مجری-کارشناس برنامه‌های مذهبی شبکه چهار سیما ادامه داد: می‌دانیم که این وسیله انتقالِ پیام، وقتی رسانه باشد، ویژگی‌های متفاوتی از سایر ابزار تبلیغ دین دارد به این معنا که  رسانه بسیار دایره مخاطب خود را گسترده می‌داند در نتیجه شبکه‌های متعددی داشته و پیام را بر اساس مخاطبان خود که از طیف‌های مختلفی هستند، شکل می‌دهد.

 

وی تصریح کرد: با این مقدمه فکر می‌کنم در سال‌های اخیر با توجه به تنوع و گوناگونی که در برنامه‌های اجتماعی، سیاسی و حتی خانواده محور داشته‌ایم، در مقابل به تناسب آن برنامه‌های مذهبی ما نتوانسته‌ند آن تنوع و جذابیت را در شکل و ساختار و حتی محتوا برای مخاطب ایجاد کنند.

 

ملکی تصریح کرد: این تحلیل من است که حدود ۱۷سال می‌شود در برنامه‌های مذهبی سازمان صدا و سیما حضور دارم؛ اما بخش دیگر از رسانه که بخش کلان‌تر آن به حساب می‌آید باید به محتوا توجه مضاعفی داشته باشد، اگر در مناسبت‌هایی نظیر غدیر صرفا به مولودی خوانی و شورآفرینی توجه کنیم، طبیعتا نمی‌توانیم انتظار داشته باشیم که مفاهیم آن در جامعه گسترانیده شود.

 

وی ادامه داد: بنابراین به نظر می رسد سایر برنامه‌هایی که در سازمان تولید می‌شود چه در قالب مستند، چه در قالب کار نمایشی که پر بیننده‌ترین کار در رسانه ملی محسوب می‌شود باید بدون اینکه مخاطب متوجه شود مفاهیم را منتقل کرده و تِم را بر اساس غدیر طراحی کنند.

 

ملکی تاکید کرد: غدیر به نوعی شناسنامه هویتی شیعه است، درست است که اکنون وحدت جهان اسلام اصل و ملاک است اما متاسفانه مشکلاتی که در دنیای اسلام وجود دارد از جمله ظهور داعش به ما این مساله را گوشزد می‌کند که باید از طرح سطحی مسایل دینی جلوگیری کنیم.

 

وی افزود: با این وجود می توانیم به خود موضوع ولایت و امامت و رهبری جامعه بپردازیم نَه به عنوان اینکه مثلا حکومت اسلامی در برهه‌ای از وجود مقدس علی بن ابی طالب(ع) که در دوره خود و همه اعصار بهترین مردم بود و دیگر مانند او نیست، صحبت شود.

 

وی با تاکید بر اینکه امروز وظیفه ما این است که به عنوان یک تئوری و نظریه از شیوه حکومت اسلامی امیرالمومنین امام علی(ع) در رسانه یاد کنیم، تصریح کرد: اکنون رسانه ملی جمهوری اسلامی ایران، باید مُبَلغ سبک زندگی باشد که این سبک زندگی به تمام معنا بیان کننده هویت شیعه است. اکنون آن مکتب و آن تفکر است که مورد اقبال واقع می‌شود. امروز کسی در عرصه رسانه برنده است که حرف برای گفتن داشته باشد و پیام غدیر این ویژگی را دارد چون حرف برای گفتن دارد.

 

مجری برنامه‌های مذهبی صدا و سیما ابراز کرد: اینجاست که اگر رسانه به درستی وارد میدان شود، آن مکتب پویای تشیع خود را نشان می‌دهد و اگر ما بتوانیم اینگونه در مورد غدیر و مکتب تشیع و وجود مقدس امیرمومنان(ع) صحبت کنیم پرچم‌دار شیعه خواهیم بود.

 

وی تاکید کرد: معتقدم تبیین واقعه غدیر در فضای رسانه نباید صرفا اختصاص به پروسه زمانی قربان تا غدیر داشته باشد بلکه باید در طول سال مطرح و مشارکت های مردمی هم جذب شود. از هر کس به تناسب توانش باید در این مورد حتی کمک محتوایی بگیریم تا کار متفاوتی ارایه شود.

 

ملکی ادامه داد: رسانه باید به گونه ای رفتار کند که مردم با واقعه غدیر بیش از پیش آشنا شوند، نخست آن را تبدیل به گفتمان و تبیین کند که جامعه شیعی امانت دار و راستگو است.

 

وی در پایان خاطرنشان کرد: وقتی این رویکرد به وسیله رسانه ملی در کشور رایج شود و مردم به آن عمل کنند، یعنی عملا هر کسی می گوید این سبک زندگی مولای من است که به او اقتدا کرده ام. رفتار صحیح است که که نشان می‌دهد پیرو کدام مکتب هستیم و پیرو مکتب علی(ع) بودن یعنی در مسیر منش و اخلاق او گام برداشتن. وظیفه رسانه ملی تبیین و نمایش این سبک زندگی برای مردم در قالب های متنوع است.

 

پایان پیام/248

منبع: شبستان

کلیدواژه: نماز عید قربان عید قربان دعای عرفه روز خبرنگار مراسم دعای عرفه شبستان یزد مسجد دهه ولایت و امامت روزنامه عید سعید قربان غدیر رسانه ملی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۷۶۰۷۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس: دولت در زمینه کتاب‌خوانی خدمات خوبی به روستاها ارائه کرده است

یکی از اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با یبان اینکه «دولت در زمینه ترویج فرهنگ کتاب‌خوانی خدمات خوبی به روستاها ارائه کرده است» تاکید کرد: هر کتابخانه روستایی می‌تواند مظهر علم و دانش باشد و باید سعی کنیم که به روستاها هم توجه جدی داشته باشیم که البته اقداماتی که در این زمینه انجام شده، از اقدامات قابل تحسین دولت محسوب می‌شود.

غلامرضا منتظری در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به اقدامات دولت در زمینه افزایش میزان کتابخوانی در مناطق غیربرخوردار اظهار کرد: اعتقاد من بر این است که مقدمه توانایی، دانایی است و یکی از مهمترین وجوه دانایی، مطالعه کتب سودمند، مفید و تحول آفرین است؛ در این زمینه انصاف این است که دولت خدمات خوبی به روستاها ارائه کرده است.

وی با اشاره به ارسال یک میلیون و ۶۰۰ هزار جلد کتاب به روستاها طی یک سال اخیر گفت: هر کتابخانه روستایی می‌تواند مظهر علم و دانش باشد و باید سعی کنیم که به روستاها هم توجه جدی داشته باشیم که البته اقداماتی که در این زمینه انجام شده، از اقدامات قابل تحسین دولت محسوب می‌شود.

این عضو کمیسیون فرهنگی مجلس با تاکید بر اینکه در حوزه ترویج فرهنگ مطالعه نباید به خدمات ارائه شده راضی شویم، عنوان کرد: رضایت به خدمات ارائه شده در این حوزه، سرآغاز توقف ماست؛ در این زمینه باید تلاش‌های‌مان را بیشتر کنیم و در این راستا نیز انتظار ما از رئیس جمهوری و وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی این است که نسبت به بسط و گسترش نمایشگاه‌های استانی کتاب اهتمام بیشتری صورت بگیرد.

منتظری با اشاره به آغاز به کار سی و پنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران از روز چهارشنبه گفت: نمایشگاه کتاب در حکم یک سفره رنگین و متنوع فرهنگی و معنوی است که موجب ایجاد کشش برای حضور در نمایشگاه می‌شود و قطعاً نتیجه‌ این کشش، کوشش برای خرید کتاب است؛ اعتقادم بر این است که در کنار نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران که از کارهای فاخر فرهنگی کشور در مقیاس ملی و بین‌المللی محسوب می‌شود و موجب اعتبار و منزلت فرهنگی ماست، باید به دو نکته توجه کنیم؛ یکی اینکه بتوانیم این نمایشگاه را در مقیاس کوچک‌تری در استان‌ها گسترش دهیم چراکه همه علاقه‌مندان به کتاب، امکان حضور در نمایشگاه بین‌المللی تهران ندارند.

وی درباره فراهم بودن امکان خرید اینترنتی از نمایشگاه بین‌المللی کتاب افزود: فراهم شدن فرصت خرید مجازی  از نمایشگاه کتاب فرصتی خوب و گره گشایی است که طی سال‌های اخیر ایجاد شده است؛ با این وجود به هر دلیل تجربه ثابت کرده است که حتما باید کتاب با چشم دیده شود و در این فضا تنفس کنیم؛ به همین دلیل انتظار داریم که این نمایشگاه در استان‌های مختلف کشور نیز برگزار شود چراکه برگزاری نمایشگاه کتاب در هر استان موجب ایجاد فضایی فرهنگی در آن استان می‌شود؛ بنابراین اگر منابع لازم تامین و این نمایشگاه‌ها در استان‌های مختلف برگزار شود، به عدالت فرهنگی مورد نظر رئیس جمهوری نزدیک‌تر خواهیم شد.

این نماینده مجلس در ادامه با تاکید بر لزوم افزایش امکان خرید کتاب گفت: امروز قیمت کتاب بالاست و گاهی اوقات در نمایشگاه‌های کتاب می‌بینم که مخاطبان عزیزمان با حسرت به کتاب‌ها نگاه می‌کنند و قدرت خرید کتاب را ندارند؛ در این زمینه نیز باید تدابیری اندیشیده شود. باید به سرانه فرهنگی هر ایرانی توجه کنیم.

منتظری با اشاره به اهمیت تعیین سرانه فرهنگی در کشور افزود: امروز در کشور سرانه آموزشی، پژوهشی و بهداشتی داریم اما برای فرهنگ که سرآغاز همه تحولات است سرانه‌ای پیش‌بینی نکردیم؛ در این زمینه در کمیسیون فرهنگی طرحی را با عنوان اقتصاد فرهنگ و هنر با هدف تعیین سرانه فرهنگی برای هر ایرانی پیگیری کردم. اگر این سرانه تعیین شود و مورد توجه قرار بگیرد، وقتی نمایشگاهی در حوزه فرهنگ برگزار می‌شود، مخاطب با شوق و انگیزه بیشتری در نمایشگاه حضور پیدا کند و وقتی در نمایشگاه قدم می‌زند، آهنگ حسرت در دلش نواخته نمی‌شود.

وی در پایان به ارائه پیشنهادی برای ترویج فرهنگ کتاب‌خوانی در کشور پرداخت و گفت: امروز افرادی هستند که مراجعات بسیاری به کتاب‌خانه‌های عمومی و همچنین کتاب‌خانه‌های مدارس، دانشگاه‌ها و مساجد دارند؛ چنانچه طرحی برای تقدیر و تشویق نوجوانان و جوانانی که بیشترین مراجعه را به کتابخانه‌ها دارند تدوین شود، این تکریم موجب می‌شود که به نوعی فرهنگ کتاب‌خوانی ترویج شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • برگزاری جشن پدر و دختری «خواهر خورشید» در باغ غدیر
  • رسانه‌ها بر ترویج حدیث اهل بیت(ع) سرمایه‌گذاری بیشتری کنند
  • برنامه‌های جشن هیات‌های مذهبی برای حضرت معصومه(س) اعلام شد
  • جلسه تبیین برنامه های دهه امامت و ولایت برگزار شد
  • برنامه‌های دهه امامت و ولایت تبیین شد
  • عضو کمیسیون فرهنگی مجلس: دولت در زمینه کتاب‌خوانی خدمات خوبی به روستاها ارائه کرده است
  • برگزاری جشنواره ایران دانا برای ترویج فرهنگ مالکیت فکری و اقتصاد دانش‌بنیان
  • فعالیت‌های کانون پرورش فکری همدان، در راستای ترویج فرهنگ حجاب
  • اجرای ۵۰۰ عنوان برنامه در ایام دهه کرامت در استان فارس
  • جزئیات برنامه دهه کرامت